Hürriyet

30 Nisan 2013 Salı

"A" harfi


Bütün harfler birleşse ve cumhuriyet kursalar kanun yapmaları çok kolay olur. 
Kendi donanma birlikleri ve eğitim sistemleri olur. 
Bu durum onlar güçlü devlet yapar. 
Teknoloji konusunda atılacak önemli adımlar ve ortaklıklar onların gelecek adına varlıklarını sürdürmek için önemli bir gelişme olacaktır. Bir yandan edebiyat alanında yapılan yenilikler öte yanda şehrin alt yapı sorunları her geçen gün azalmakta ve yakın tarihte tamamiyle hallolacağı yönünde.. 
Devletin ilk cumhurbaşkanı olarak "A" harfi seçildi. Bu durum kimi kesim tarafından olumlu karşılanmadı ancak hükümet kanadından jet hızıyla açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada "A" harfinin seçilme nedeninin alfabenin ilk harfi olmasıdır. Şeklinde oldu. 
Hükümet yanlısı kimi kaynaklar bu açıklamaların yeterince tatmin edici bir açıklama olduğu yönünde. Başbakan tarafından henüz bir açıklama gelmedi.  Her hükümetin kendi içinde yaşanan sorunlar vardır. Bu sorunlar üstesinden gelmek bazı zamanlar güç bir hal alır. Ama yeni hükümet bu konuda oldukça sakin ve deneyimli davranıyor.  Yeni üniversiteler yeni okullar peşin sıra açılıyor. Hükümet rekabetin artması için özel sektörün önünü açacak yeni düzenlemelerin mecliste konuşulduğunun ip uçlarını verdi.  
Yakın tarihte askerliğin artık kalkacağı isteyen bireylerin askerliği maaşlı olarak yapabileceği konuşuluyor. 
Öte yandan yapılan bazı değişikliklerin anlamsız bulunduğuda konuşuluyor. Bunların başında vergilerin kaldırılması geliyor. 


İnşaat sektöründe yıllarını harcamış. 
Rumca,kürtçe ve arapçayı anadili gibi konuşan Şaban abinin ayaküstü sohbetinden bir kesit. 

16:08 Irak/Erbil notlarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder