Hürriyet

21 Nisan 2013 Pazar

Araba lastikleri ve hikayeleri

Her günün sonunda kendisiyle, muhasebesi tutmayan bir adamın ununu eleğini elemiş eski bir kırkbeşlik kadar teknoloji gerisinde gelmesi bütün araba lastiklerini kızdırdı. 
Keza bu durum araba lastikleri arasında kargaşaya,kavgaya ve silahlı çatışmaya yol açtı. Edinilen son bilgiler ülkede kaos ortamının hakim olduğuna işaret ediyor. Asıl korkulan içinde bulunan durumun çevre ülkeler sıçraması yönünde. Çete liderleri,ağalar ve derebeyler kendi içinde güç çatışmalarına engel olamıyor. Farklı taraflardan yapılan açıklamalar durumu giderek daha vahim bir hale sokacağı yönünde. Birleşmiş Milletler bu konuda bir süre çekimser davranacağını açıkladı. Kendi ulusal radyolarında.. 
Araba lastikleri arasında yıllarca süren bu dostluk nasıl olursa bir an'da bu derece ölümcül kavgaların yaşanmasına sebep oluyor.
Son durumu almak üzere teker tv spikerlerimizden Amir Emekli;
Bölgede yaşayan sakinlerin evlerinden çıkmakta korktuklarını,
sivil halkın yemek ve barınma konusunda ihtiyaçlarının artığı yönünde.
Yaşanan kaos ortamının bir an önce bitmesi çoğu kesim tarafından istenen durum fakat taraflar bir araya gelme konusunda oldukça inatçı davranıyorlar.
Şuan yanımda Araba Lastikleri federasyonu Onursal Başkanı Himi Sal var. Hemen mikrofonu kendisine uzatıp son durum hakkında kendisinden bilgi almak istiyoruz.
; Evet.
Bizlerde federasyon olarak derin üzüntü içerisindeyiz. Bir çok arkadaşımız yıllardır bir arada ve kardeşçe yaşamaktaydılar. Şuan baktığımda birlikte kendisiyle haftasonu balık tutmaya gittiğim arkadaşlarımız şuan için farklı taraflarda ve savaşıyorlar.
Diliyorum ki bu kavga bir an önce bir çözüme kavuşur ve taraflar anlaşarak eski şaşalı günlerimize döneriz..

Evet ben teker tv spikerlerinden Amir Emekli bölgeden şuan için aktaracaklarım bu kadar...
Sözü merkez stüdyolarına bırakıyorum.
İmam Kayış

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder